Mijn Verhaal

"Mijn oma speelde een belangrijke rol in mijn opvoeding en leerde me van jongs af aan de waarde van eten. "

Mijn naam is Nann, en ik kom uit het noorden van Thailand, uit een klein stadje genaamd Nan, vlak bij de grens met Laos. Ik groeide op in een groot familiehuis, zoals gebruikelijk in Thailand, waar meerdere generaties samenleven onder één dak. Mijn oma speelde een belangrijke rol in mijn opvoeding en leerde me van jongs af aan de waarde van eten. 

In Thailand draait alles om eten – we eten drie keer per dag een warme maaltijd, wat betekent dat we meerdere keren per dag in de keuken staan. Brood zoals in Nederland is nauwelijks verkrijgbaar en wordt door Thaise mensen ook niet gegeten.

Mijn passie voor koken begon toen ik zeven jaar oud was. Elke ochtend stond ik vroeg op om samen met mijn oma het ontbijt te bereiden, terwijl de rest van het huis nog sliep. Het ontbijt bestond uit rijst, gebakken groentes, soep, curries en voornamelijk vis. Vlees was duur en aten we daarom hooguit één keer per week. 

Hoewel deze ochtenden niet altijd leuk waren ivm het vroege opstaan, werd hier wel de basis gelegd voor mijn kennis en liefde voor koken.

Het leven in Thailand was goed maar eenvoudig. Ik had altijd de wens om meer van de wereld te zien. Aangemoedigd door mijn nicht, die in Amerika woonde, besloot ik me aan te melden als au-pair in Nederland.

Het jaar als au-pair ging snel voorbij. Ik genoot van de nieuwe indrukken, vrijheid en leerde de Nederlandse taal. Na het jaar als au-pair ging ik in een Thaise keuken werken. Dat was perfect omdat ik hierin al ruime ervaring had. Na een jaar ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de keuken.

Het werd sushi. Een prachtig product dat toen nog niet zo populair was als nu. Gefascineerd door de kunst en precisie achter sushi, begon ik zelf te experimenteren in de keuken.

Ik besloot te gaan werken in een sushi restaurant om ervaring in deze keuken te gaan opdoen. Nu, meer dan tien jaar later, kan ik met trots zeggen dat ik veel ervaring heb en bekent ben met de perfecte combinaties in de Japanse keuken.

In 2022 besloot ik mijn droom waar te maken en startte ik mijn eigen bedrijf: Sushi Lola. Hier komen mijn passie voor koken, mijn oog voor kwaliteit en mijn creativiteit samen. Bij het Sushi Lola concept draait het om verrassende smaken, presentatie en de absolute versheid van onze ingrediënten. Kwaliteit vind ik heel belangrijk, maar we houden ook rekening met betaalbaarheid – iedereen moet kunnen genieten van goede sushi. 

Met Sushi Lola wil ik mensen laten proeven dat er veel verschil zit tussen sushi restaurants. 

Ben je benieuwd naar wat wij doen? Wij posten regelmatig foto’s en video’s van onze gerechten op Instagram. Je kunt onze sushi bestellen via www.sushilola.nl

Met vriendelijke groet,

Nann

Natuur in Thailand.
Een jonge vrouw staat geposeerd in Thailand met op de achtergrond bomen en een houten loopbrug.
Een chef is sushi aan het opmaken dat in een zwarte sushi schaal zit. De chef heeft hygiene handschoentjes aan en werkt heel precies.
Chef staat achter de kassa met zicht op de sushi keuken.