haverrijst in een pak van het merk Willja
Nann

Nann

Sushi Chef en eigenaar van Sushi Lola. Opgegroeid in Thailand en 10 jaar actief in de Japanse keuken

Wat is Haverrijst?

Haverrijst is een voedingsproduct dat gemaakt is van haver. De haver wordt verwerkt om de grootte en vorm van rijstkorrels te krijgen. Het lijkt dus op gewone rijst, maar het is eigenlijk gemaakt van haver.

Haverrijst de toekomst?

Haverrijst is een voedingsproduct dat gemaakt is van haver. De haver wordt verwerkt om de grootte en vorm van rijstkorrels te krijgen. Het lijkt dus op gewone rijst, maar het is eigenlijk gemaakt van haver. Haverrijst, of in het Engels Oatrice komt uit Scandinavie waar het steeds meer aan populariteit wint. In Nederlands is het nog vrij onbekend, hoewel sinds kort het merk Willja in de Jumbo ligt. 

Haverrijst kan op dezelfde manier worden gekookt en gebruikt als gewone rijst alleen is de smaak iets anders. Het smaakt eigenlijk naar ontbijtgranen en persoonlijk vind ik dat best lekker. Het is wel even schakelen in je hoofd omdat het mij de associatie met bijvoorbeeld brinta geeft, dat ik alleen ’s ochtend eet.

Wij hebben de rijst bereid zoals wij sushirijst bereiden en dus hebben we de rijst iets zuurder gemaakt met rijstazijn en gemengd met zout, suiker en mirin. Vervolgens hebben we hier sushi en een poke bowl mee gemaakt. Maar uiteraard kun je het ook gebruiken om andere gerechten mee te maken.

Wij gaan de komende tijd experimenteren met haverrijst en houden je op de hoogte over onze bevindingen.

haverrijst in een pak van het merk Willja