Poke Bowl
Nann

Nann

Sushi Chef en eigenaar van Sushi Lola. Opgegroeid in Thailand en 10 jaar actief in de Japanse keuken

Het Geheim van de Beste Poké Bowl

Poké bowls zijn de afgelopen jaren wereldwijd enorm populair geworden. Dat is ook niet gek, want de poke bowls zijn erg gemakkelijk te bereiden en zitten vol heerlijke, gezonde en verse ingrediënten.  In dit artikel leren we hoe je zelf gemakkelijk een heerlijke poke bowl kunt maken.

Stap 1. De basis

De basis van de poké bowl is rijst. Traditioneel wordt sushirijst gebruikt, maar alternatieven zoals bruine rijst, quinoa of oat rice (haverrijst) kunnen ook gebruik worden. Wij bereiden onze poke bowls met sushirijst omdat wij dit het lekkerste vinden.

sushi rijst poke bowl

Stap 2. Groentes & Fruit

Voeg kleurrijke groentes en fruit toe zoals mango, komkommers, rode kool, wortels, avocado, edamame, radijs, mais en zeewier. Deze groenten voegen niet alleen smaak en textuur toe, maar maken je poke bowl ook aantrekkelijk om te zien. Je kunt er voor kiezen om zure wortel en rodekool toe te voegen. Het zuur zorgt dat er een beter balans is tussen de verschillende smaken.

 

Stap 3. Eitwitten: Verse Zalm, Tonijn, Gebakken garnaal, Kip, of Tamago

Poke bowls kunnen worden bereid met verschillende eiwitbronnen. Houd je van vis, kies dan voor verse vis zoals zalm of tonijn. Maar gebakken kip of gebakken garnaal is ook erg lekker. Ben je vegatarier? Gebruik dan tamago (zoete ei) of tofu. 

Snijd de vis, kip of tamago in kleine stukjes en marineer eventueel. Wij kiezen ervoor om te marineren omdat dit meer smaak geeft aan je poke bowl. Je kunt de vis marineren met een combinatie van soya saus, sriracha, mayonaise, bosui, masago en zout. 

Zalm en tonijn gesneden voor een poke bowl

Stap 4: Saus - Zuur, Zoet, Umami

Poké bowls worden op smaak gebracht met heerlijke sauzen. Denk aan Mayonaise, srirachamayonaise, palingsaus, Teriakisaus. Probeer wat je lekker vindt.

 

Stap 5: Topping

Voeg toppings toe aan je poke bowl, zoals gebakken uitjes, sesamzaadjes, nori of masago. Deze voegen niet alleen textuur toe aan het gerecht, maar verbeteren ook de smaak.