1 Sashimi zalm
Nann

Nann

Sushi Chef en eigenaar van Sushi Lola. Opgegroeid in Thailand en 10 jaar actief in de Japanse keuken

Hoe Bereid je Sashimi Zalm?

Sashimi zalm heeft een heerlijke zachte smaak. Hier laten we je zien hoe je er een mooi gerecht van kunt maken.

Goede sashimi zalm is heerlijk om te eten. Het is zacht van smaak en de combinatie van bosui, soyasaus en wasabi zorgen voor een gevarieerde krachtige smaak. We zien dat het veel verkocht wordt in ons restaurant en daarom beschrijven we hier hoe je thuis sashimi kunt bereiden.

Om sashimi zalm te maken, heb je het volgende nodig:

1. Verse Zalm Sashimi Kwaliteit: Zorg ervoor dat je zalm van sashimikwaliteit koopt. Je kunt hiervoor het beste naar de visboer. Sashimi wordt gesneden van het beste gedeelte van de vis. Het moet vers zijn en geschikt om rauw te eten. De zalm moet goed schoongemaakt en graatvrij zijn. Persoonlijk zou ik de sashimi niet in de supermarkt kopen. De zalm in de supermarkt is van mindere kwaliteit en is vaak eerst ingevroren geweest. Tevens is het wellicht lastig om in de supermarkt te bepalen welk gedeelte goed is om voor sashimi te gebruiken. Nogmaals bezoek de betere visboer.

Je kunt uiteraard ook zelf een halve of hele zalm kopen en deze zelf fileren. Zie onze instructievideo hoe je dit zelf kun doen.

2. Een Scherp Mes: Je hebt een vlijmscherp mes nodig zonder kartels, om de zalm in dunne plakjes te snijden zonder het vlees te beschadigen. Wij werken met messen van het merk Global. Dit zijn professionele messen van goede kwaliteit.

3. Snijplank: Een schone, gladde snijplank is belangrijk om de zalm op te leggen tijdens het snijden.

4. Sojasaus: sojasaus om als dipsaus te gebruiken.

5. Wasabi: Wasabi is een pittige groene pasta die vaak bij sashimi wordt geserveerd. Je kunt dit in een tube bij de supermarkt kopen. 

6. Chopsticks: voor het eten van sashimi.

Optioneel:

7. Gember: zure gember speciaal voor sushi. Dit word gegeten om de smaak te verfrissen tussen het eten van sushi.

8. Komkommer: Dun gesneden komkommer of radijs als garnering. Zie de foto zoals wij de sashimi hebben bereid.

Hoe moet ik sashimi zalm snijden?

  1. Pak het sashimideel en je mes.
  2. Snij in één beweging een plak van ongeveer 1 cm dik af. Door te snijden in één beweging krijg je een mooie rechte plakken sashimi.
  3. Bij ons bevat een portie 5 a 6 plakken.
sashimi zalm met wasabi en soyasaus
Hoe moet je sashimi zalm snijden?

Hoe eet ik sashimi?

  1. Leg de sashimi op een bordje
  2. Pak een kommetje en doe hier soyasaus in. Als je het lekker vind kun je dit mengen met wasabi, maar je kunt natuurlijk ook wat wasabi op de sashimi doen.