Verse loempia met munt, sla, zalm, avocado, garnaal
Foto van Nann

Nann

Sushi Chef en eigenaar van Sushi Lola. Opgegroeid in Thailand en 10 jaar actief in de Japanse keuken

Fresh Spring Rolls

Maak eenvoudig deze lekkere verse loempia's vol met groentes en kruiden

FRESH, HEALTHY SPRING ROLLS  

Zin in een gezonde lunch, dinner of snack? Deze verse Aziatische loempia’s zijn eenvoudig om te maken en heerlijk knapperig van smaak. Maak indruk op je gasten en maak deze heerlijke verse loempia’s.
Verse spring roll met zalm en verse groentes

MATERIALEN

Scherp mes
Snijplank
Mandoline (optioneel)

INGREDIENTS

200 gr. verse zalm van de visboer
100gr. gepelde gekookte garnalen 
1 pak rijstpapier
2 avocado’s
1 komkommer
1 rodekool
150gr. bladsla
3 wortels
1 flesje soya saus (optioneel)

Voorbereiden

  1. Snij de verse zalm in lange slanke stukken. Leer hier hoe je een zalm moet fileren en snijden.
  2. Snij de avocado in lange partjes. Verwijder de pit veilig.
  3. Wij vinden het lekkerder om de komkommer in lange ‘slierten’ te schaven i.p.v. grote stukken te gebruiken. Als je geen mandoline hebt kun je uiteraard dunne slierten komkommer snijden.

Bereiden

  1. Haal de rijstpapier uit de verpakking en doop 1 velletje met beide kanten in het water. 5 seconden onderdompelen is voldoende. Schud het water van de rijstpapier af en het is nu klaar voor gebruik. Het rijstpapier is inmiddels zacht geworden.
  2. Leg een aantal slablaadjes op het rijstpapier.
  3.  Voeg daarna alle ingrediënten toe die je lekker vindt.
  4. Wij voegen mint en korriander toe voor extra smaak.
  5. Rol vervolgens je loempia tot een rol en snij deze door midden. Zie filmpje als voorbeeld.